Visit Beemster

1 december 1999 – 1 december 2019
20 jaar werelderfgoed Droogmakerij de Beemster

In het komende jaar viert werelderfgoed Droogmakerij de Beemster haar 20ste verjaardag. Een jaar lang zijn er tal van activiteiten waarbij iedereen van harte welkom is. Volg daarom in de media dit logo en maak je keuze uit het aanbod.

Van water tot werelderfgoed.

De inrichting van De Beemster is in 1611-1612 met wiskundige precisie op de kaart gezet; een creatief meesterstuk van landschapsinrichting, omringd door een ringdijk die het land beschermend omarmd. De 17e eeuwse idealen symmetrie en geometrie zijn nog steeds zichtbaar net als de stolpen die met hun piramidevormig dak boven het vlakke landschap uitsteken. Daarom plaatste De UNESCO Droogmakerij de Beemster op 1 december 1999 op de Werelderfgoedlijst.

Historisch waanzinnig Beemster

Wonen en werken onder zeeniveau,  een waanzinnig idee. Zie en beleef het geometrisch ingedeelde landschap, voel de ruimte en geniet:. Maak kennis met De Beemster. Beschermd door de ringdijk ligt daar al ruim 400 jaar het land met zijn rechte wegen met bomenrijen, stoere stolpboerderijen en grazige weiden.

Op het Marktplein in het kruisdorp Middenbeemster is de historie nog tastbaar. De kerk uit 1618, de Travaille bij de oude smederij en de indeling met de hekken waar eens het marktvee stond aangebonden. Luister in de musea naar de verhalen over Dirck van Oss, J.A. Leeghwater, Betje Wolff, Jacobus Bouman en Wouter Sluis.

De Beemster is bijzonder en heeft de tijd glansrijk doorstaan: een UNESCO werelderfgoed waarin een ander werelderfgoed ligt, De Stelling van Amsterdam.

Visit Beemster is één merk. Lees hier waarom.