Een bezoek aan De Beemster

Impact van de coronavirus-maatregelen op De Beemster

Door de aangescherpte coronavirus-maatregelen zijn alle evenementen in De Beemster tot 1 september 2020 afgelast  Het Bezoekerscentrum, de musea, culturele centra en een deel van de horeca zullen in ieder geval tot 1 juni dicht blijven. Kijk voor actuele informatie op de Facebookpagina van VISIT Beemter.

Begin je bezoek aan De Beemster bij Bezoekerscentrum Beemster. In het statige herenhuis uit 1878 is VVV Beemster gevestigd. VVV Beemster verkoopt onder andere fiets- en wandelroutes, ansichtkaarten, bekers, boeken, vlaggen en wimpels maar ook mooie hand- en theedoeken met exclusief design, VVV-cadeaubonnen en Werelderfgoed postzegels.

In de stolpboerderij achter het voorhuis is Agrarisch Museum Westerhem gevestigd. De stolp en zijn bijzondere constructie is het bewonderen meer dan waard. Getoond wordt het Beemster agrarische leven rond 1920. Uniek is de knechtenkamer.

In de klassiek ingerichte boerentuin is een boomgaard met diverse oude rassen hoogstamfruit en een brongasinstallatie zoals die vroeger op veel plekken in de Beemster aanwezig was. Hier is ook Experience; beleef de Beemster. Met deze multimediale rondvlucht over de droogmakerij krijg je een goede indruk van De Beemster door de eeuwen heen.

Historisch waanzinnig Beemster

Wonen en werken onder zeeniveau,  een waanzinnig idee. Zie en beleef het geometrisch ingedeelde landschap, voel de ruimte en geniet:. Maak kennis met De Beemster. Beschermd door de ringdijk ligt daar al ruim 400 jaar het land met zijn rechte wegen met bomenrijen, stoere stolpboerderijen en grazige weiden. Lees verder

Je vindt ons ook op