Zomertentoonstelling Betje Wolff museum

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/05/2017 - 01/10/2017
10:00

Locatie
Betje Wolff museum

Categorieën


Twee boekjes mejouffrouw Sara BurgerhartBetje Wolff en Aagje Deken

Onder de titel “ Denk nooit aan Betje Wolff, of denk aan Aagje Deken” verzorgt het museum een tentoonstelling over het leven en werk van Betje Wolff en Aagje Deken, een onverbrekelijk schrijverspaar. “Bekker de azijn, Deken de olie, dat maakt tezamen een goede saus.”

Hun boek “Mejuffrouw Sara Burgerhart”, een briefroman, wordt vaak als begin genoemd van de moderne Nederlandse literatuur. Als vurige patriotten hebben zij de Franse revolutie in 1789 van dichtbij meegemaakt. Onafscheidelijk, zelfs tot in de dood. Zij stierven kort na elkaar in 1804.

Maar het is of ze er altijd nog zijn. Proef de sfeer van toen in de oude pastorie. Het is alsof Betje zegt: “Loop met me mee, met open ogen, kijk om je heen. Ik ben er nog altijd. Ik lees met alle lezers van alle boeken mee.”

Openingstijden museum
Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur
Zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Nieuw! Combikaart voor musea in Middenbeemster

Eén kaart voor twee musea. Vanaf 1 mei tot 1 oktober is de combikaart te koop in het Agrarisch Museum Westerhem en het Betje Wolff museum. Tegen een gereduceerd tarief kun je naar beide musea. Dat hoeft niet op één dag. De kaart blijft geldig tot 1 oktober 2017.

Entree per museum: € 4,00 (tot 16 jaar € 2,00),
Met combikaart: € 6,00 (tot 16 jaar € 4,00) per persoon voor beide musea. De combikaart is te koop in een van beide musea.

HGB leden en museumkaarthouders hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang.

Website: Betje Wolff museum