Zomertentoonstelling Agrarisch Museum

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/05/2017 - 01/10/2017
11:00 - 17:00

Locatie
Agrarisch Museum Westerhem

Categorieën


De zomer tentoonstelling

In deze tentoonstelling staan vier thema’s centraal. allemaal hebben ze betrekking op De Beemster.

 • Brongas
  Wouter Sluis ontwikkelde laat in de 19e eeuw de techniek die het mogelijk maakte om het in de bodem aanwezige brongas geschikt te maken voor verlichting, verwarming en koken.
 • Henk Tol
  Beemster kunstenaar heeft vele kunstwerken nagelaten die betrekking hebben op De Beemster. Een klein overzicht van zijn werk is te zien in de hooiberging en de hooizolder.
 • Honingbijen
  Zonder honigbijen geen leven. Wie zorgt er voor de bestuiving van onze gewassen? Door allerlei oorzaken wordt het voortbestaan van de bij bedreigd. In de tuindershoek is vind je informatie.
 • De zomerstal
  Een oude traditie in de Beemster, maar ook in de rest van Noord Holland. Het was vaak de trots van de boerin. In Westerhem is zo’n sierlijke en ouderwetse zomerstal ingericht.

Openingstijden museum
Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur
Zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Nieuw! Combikaart voor musea in Middenbeemster

Eén kaart voor twee musea. Vanaf 1 mei tot 1 oktober is de combikaart te koop in het Agrarisch Museum Westerhem en het Betje Wolff museum. Tegen een gereduceerd tarief kun je naar beide musea. Dat hoeft niet op één dag. De kaart blijft geldig tot 1 oktober 2017.

Entree per museum: € 4,00 (tot 16 jaar € 2,00),
Met combikaart: € 6,00 (tot 16 jaar € 4,00) per persoon voor beide musea. De combikaart is te koop in een van beide musea.

HGB leden en museumkaarthouders hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang.