UIT! aan het Markplein

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/09/2018
14:00 - 17:00

Locatie
Cultureel Centrum Onder de Linden

Categorieën


Liefde is waar het om draait bij Uit! aan het Marktplein

Liefde is waar het om draait bij Uit! aan het Marktplein op zondag 30 september a.s. Liefde voor theater, liefde voor muziek en liefde voor cultuur! Dat bindt de samenwerkende organisaties “Onder de Linden” en “De Beemster Keyser” en met liefde presenteren zij deze dag hun programma voor het komende seizoen en kan het publiek alvast proeven van, en in de stemming komen voor een mooi cultureel theater seizoen 2018-2019 rond het marktplein in de Midden-Beemster.

Deelnemers

Tijdens deze 3e editie van Uit! aan het Marktplein brengen singer-songwriters Helen Botman (La Luna) en Peter van Vleuten met hun nieuwe programma “Love Letters – Straight From The Heart” een ode aan de liefde. Via songs, verhalen, beroemde liefdesbrieven en anekdotes laten ze de liefde stralen, in al haar grootsheid, maar ook haar grilligheid. Romantiek, ontroering, onthutsing en humor. Het zuur en het zoet, de zin én de waanzin van de liefde.  Een vertelconcert, in “De Keyserin”, om van te houden!

Cammaretten 2017  winnares, veelgeprezen Cabaretier Janneke de Bijl, zal haar kwaliteiten tonen in “Onder de Linden”. Janneke studeerde af als filosoof met een hele serieuze scriptie over humor en begon daarna de Theateropleiding Selma Susanna die zij in 2012 cum laude afrondde. Deze achtergronden vertaalt Janneke, die het leven beschouwt zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld, in haar theatervoorstellingen. “Verbazingwekkend sterke debutant. […] Haar podiumpresentatie is verbazingwekkend knap, haar omgang met het publiek van een vanzelfsprekend gemak.”–Jacques d’Ancona, Dagblad van het Noorden”

Tot slot krijgt het publiek in “De Keyserkerk” een geweldige bluesbeleving met de “Tribute to the Blues Band”. De band is ontstaan uit pure liefde voor de bluesmuziek. Het repertoire bestaat uit ‘klassiekers’; van de prille beginjaren tot aan hedendaags werk. Een swingende afsluiting vol blueshits! Denk hierbij aan artiesten zoals Eric Clapton, BB King, Jeff Healey, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, Gary Moore, John Mayer, Brainbox, Focus en andere blueshelden. Kortom, een volwaardige ‘Tribute to the Blues!’

Het hele programma wordt in goede banen geleid door gelegenheidsactrice “Marie”. Zij is deze middag, net als vorig jaar, op haar eigen ludieke wijze uw gastvrouw.

Na afloop van de concerten is er een nazit met soep, stokbrood en kruidenboter in de foyer van “De Keyserin”.

Kaartverkoop

Uit! aan het Marktplein op zondag 30 september, aanvang 14:00, entree € 15,00, voor drie voorstellingen/concerten, inclusief soep. Reserveren via www.onderdelinden-beemster.nl.