Kunstroute Beemster

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/04/2019
12:00 - 17:00

Locatie
Beemster

Categorieën


De Stichting Kunstroute Beemster is een kunstenaarsinitiatief van een aantal professionele beeldend kunstenaars, die in het werelderfgoed de Beemster werken en wonen. Elk jaar stellen zij tijdens de beide Paasdagen hun atelier open, exposeren hun werk en vertellen graag over hun inspiratie.

Naast de ateliers van de vaste deelnemers zijn er ook een aantal centraal gelegen locaties, waarvoor jaarlijks wisselend collega beeldend kunstenaars als gastexposanten uitgenodigd worden. Doordat de vaste deelnemers verschillende disciplines beoefenen en elk van hen gasten uitnodigt waar hij/zij verwantschap mee voelt of van wie hij/zij het belangrijk vindt dat het werk een podium krijgt, is het aanbod van beeldende kunst in de hele route zeer divers.

Ook zijn de expositieruimtes vaak heel bijzonder, zoals bijvoorbeeld een aardappelschuur, een 17e eeuwse boerderij, een Agrarisch Museumpje, de Kapberg bij een biologisch-dynamische potstal, een Doopsgezinde Schuilkerk, een voormalig schoolgebouw in Amsterdamse Schoolstijl of een oude zwartgeblakerde smidse. De route die Zuidoostbeemster, Noordbeemster en de dorpskern van Middenbeemster omvat, is compact en overzichtelijk en heel goed per fiets te doen.

Enkele weken voor de route zijn de uitnodigingen met routekaart bij de VVV in de omgeving (Purmerend, Middenbeemster, Edam, De Rijp) verkrijgbaar en met Pasen liggen de routekaarten op alle locaties die herkenbaar zijn aan de rode Kunstroute-banier.

Meer info op

Op website of Facebook.