Hollandse walvisjacht in de 16e eeuw

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 18/04/2019
20:00 - 22:00

Locatie
Cultureel Centrum Onder de Linden

Categorieën


Hollandse walvisjacht in de 16e eeuw
baarden, traan en blubber.

De zoektocht van Willem Barentsz en zijn kornuiten naar een Noordoostelijke vaarroute heeft geresulteerd in de ontdekking van Spitsbergen. Een land met spitse bergen en veel walvissen. Dit was het begin van de Hollandse jacht op walvissen. Een ijskoude en soms hachelijke onderneming. Onder de titel ‘Baarden, Traan en Blubber’ wordt er nader ingegaan op verschillende facetten van deze jacht. In een PowerPoint presentatie zien we prachtige beelden over de Noordse compagnie, de walvisvaarders, de boten, het gereedschap, de vangstgebieden, het economisch belang voor onze regio, maar ook het gevaar zoals prachtig is te zien op bijgaande tekening van Henk Tol. De lezing wordt verzorgd door Gervien Pielage.

Reserveren verplicht

We ontvangen uw reservering graag via:
info@historischgenootschapbeemster.nl of telefonisch via 0299-673500 (Hilda Reijm), onder vermelding van naam en aantal personen.
Voor HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), is de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.