Groupe Dixx speel in de Keyserkerk

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 17/03/2019
16:00 - 17:30

Locatie
Keyserkerk

Categorieën


Groupe Dixx is een enthousiaste groep semiprofessionele musici die de afgelopen jaren steeds meer aan de weg timmert. In de mooie akoestiek van de Beemster Keyserkerk spelen zij een wervelend concertje met klassieke en hedendaagse blaasmuziek compleet met enkele komische en sfeervolle arrangementen.

Halverwege de 18de eeuw verschenen er aan de Europese hoven kleine blaas ensembles van zes instrumentalisten (hobo of klarinet, hoorn en fagot). Deze ensembles verzorgden de achtergrond muziek  bij tuinfeestjes, jachtpartijen en ceremoniële gebeurtenissen. Toen Keizer Jozef II in Wenen dergelijke ensembles in de eetzaal bij grote banketten wilde hebben, maakte het repertoire een grote vlucht.  

Groupe Dixx speelt o.a. werk van Carl Stamitz uit die periode en combineert dit met werk van de Roemeense componist Georges Enescu, wiens opera Odipe afgelopen december een groot succes was bij de Nationale Opera. Omdat veel van de werken die aan het hof gespeeld werden bewerkingen van  populaire melodien uit opera’s en symfonieën waren, heeft Groupe Dixx hier een eigen draai aan gegeven.

Info/reserveringen:groupedixx@gmail.com
Toegangskaarten: € 10,-