Fotoavond Landarbeid in de jaren 1900-1960

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/11/2018
20:00 - 21:45

Locatie
Z-INN Kapel

Categorieën


 Hoe ging het leven er vroeger aan toe op het platteland?

De tuinders verbouwden hun producten op kleine perceeltjes grond, hier kwam veel handwerk bij kijken. Kassen waren er amper en het verbouwen van producten onder platglas was heel bewerkelijk. De meeste tuinderijen waren gevestigd in Zuidoostbeemster.

De veeteelt was vroeger kleinschalig. Een boer had hooguit 20 tot 25 koeien die met de hand gemolken werden. Het grasmaaien gebeurde nog met de zeis en het hooien was bijzonder tijdrovend. Ook werd de mest met de kruiwagen naar de mestvaalt gereden.

De akkerbouwers moesten vroeger de aardappelen met de hand poten en met de hand rooien. Tarwe werd handmatig gemaaid met de sikkel waarna de schoven tegen elkaar werden gezet om te drogen. Daarna bracht men de schoven naar de boerderij waar het op grote klampen werd gezet tot de rondtrekkende dorsmachine langskwam om te dorsen.

Cor en Lida Roet willen u graag een nostalgisch kijkje geven hoe het in de jaren ± 1900 tot 1960 toeging in de tuinbouw, de veeteelt en de akkerbouw.

Reserveren kaarten verplicht

Reservering kaarten kan via info@historischgenootschapbeemster.nl.
of telefonisch: 0299-673500 (Hilda Reijm) onder vermelding van naam, datum en aantal personen. Voor HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), is de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.

Doe het snel want vol is vol!
De zaal gaat om 19:30 uur open.
Kun je deze dag niet, kom dan op donderdag 29 november 2018.