Boeken bij Betje

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 14/09/2018
20:00 - 22:00

Locatie
Museum Betje Wolff

Categorieën


Logo literaire avonden Bethje Wolff museumOntmoetingen met schrijvers

Dit najaar start het Beth[je Wolff Museum met een serie ontmoetingen met schrijvers onder de naam Boeken bij Betje. Het museum is een ideale plek is om een literair programma te organiseren. Betje Wolff en Aagje Deken stonden met hun Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart immers aan de wieg van de Nederlandse roman.
De bijeenkomsten vinden plaats op de zolder van het museum, naast Kipperust, de schrijfkamer van Betje op elke tweede vrijdagavond van de maand om 20.00 uur, te beginnen op 14 september. 2018 .
Alle auteurs worden geinterviewd door Alexander Reeuwijk

Nelleke Noordervliet, 14 september

De spits wordt afgebeten door Nelleke Noordervliet. Schrijfster van een inmiddels uitgebreid oeuvre en een autoriteit op het gebied van geschiedenis. Nelleke Noordervliet schreef ook een essay over Betje Wolff. Noordervliet gaat in gesprek met Alexander Reeuwijk, zelf schrijver maar ook een uitstekend interviewer. Hij interviewde bijvoorbeeld al Connie Palmen, Cees Nooteboom en nog niet lang geleden de biograaf van Leonardo Da Vinci Walter Isaacson.

Mathis Deen, 12 oktober

Op 12 oktober, tijdens de maand van de Geschiedenis is de beurt aan Mathijs Deen. Hij schreef Over oude wegen. Een boek over de geschiedenis van Europa aan de hand van de snelwegen. Eerder schreef hij het succesvolle De Wadden.

Kees ‘t Hart, 9 november

De reden om Kees ‘t Hart uit te nodigen is zijn roman Ter navolging met Betje en Aagje als hoofdpersonages. Kees’t Hart komt op 9 november.

Mensje van Keulen, 14 december

In december ontvangt Boeken bij Betje de sympathieke Mensje van Keulen., winnares van de Constantijn Huygensprijs!

Reserveren kan door het sturen van een mailtje naar: boekenbijbetje@gmail.com Kosten € 10,- inclusief kopje koffie en verfrissing na afloop.