Souvenirs werelderfgoed

Persbericht
Amsterdam, 19-11-2016

20 Nieuwe Souvenirs op tournee langs het werelderfgoed in Nederland

Souvenir HuisjeEen souvenir is een kleine hommage aan ‘iets’ dat je nergens anders ter wereld kan vinden. Toch spreken souvenirs doorgaans niet echt tot de verbeelding en zijn het vaak niet meer dan traditionele, ouderwetse prullen.
Je kent ze wel: de koelkastmagneten, sleutelhangers, shotglaasjes en de “grappige” t-shirts.

Het werelderfgoed in Nederland verdient beter. Daarom vroeg Erik Kessels, gastcurator UNESCO Werelderfgoed Nederland 2016, 60 studenten van Avans Hogeschool Breda en SintLucas Boxtel mee te denken over nieuwe souvenirs voor de tien werelderfgoederen in Nederland. Tien plekken die uniek zijn in de wereld en op een bijzondere wijze het verhaal van Nederland vertellen. De 20 nieuwe souvenirs worden gepresenteerd in het speciaal ontworpen Souvenir Huisje van Erik Kessels.

Hier maak je op een nieuwe manier kennis met de tien unieke werelderfgoederen: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij De Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en Van Nellefabriek.

Souvenir droogmakerij De Beemster

Het Souvenir Huisje gaat vanaf nu op tournee en is vanaf 21 november tot 28 november 2016 te bezichtigen in Droogmakerij de Beemster. Het huisje staat op het erf van het Bezoekerscentrum Beemster (Middenweg 185). Tijdens de openingstijden (vrijdag t/m zondag tussen 13.00 – 16.00 uur) kan het huisje worden bezocht. .

20161119-persbericht-souvenirshuisje-beemster