Ons werelderfgoed is wereldberoemd, binnenkort ook in Nederland

Persbericht
Amsterdam, 10-10-2016

Header campagne Werelderfgoed NL
BUITENLANDSE TOERISTEN ZIJN GEK OP NEDERLANDS WERELDERFGOED
“Ons werelderfgoed is wereldberoemd, binnenkort ook in Nederland”.

Het UNESCO Werelderfgoed in Nederland staat niet hoog op de agenda bij Nederlanders, blijkt uit onderzoek van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Twee op de drie Nederlanders geven aan nooit een werelderfgoed te hebben bezocht. Buitenlandse toeristen weten daarentegen wél dagelijks (en in groten getale) de weg naar onze werelderfgoederen te vinden.

“Het erfgoed in Nederland verdient beter”, aldus Erik Kessels, gastcurator van het werelderfgoed in Nederland 2016 en creatief directeur van het communicatiebureau KesselsKramer, die de nieuwe campagne maakte.

Buitenlandse toeristen zijn gek op het werelderfgoed in Nederland. Zij laten zich graag verbazen door de ingenieuze manieren waarop wij met onze beperkte ruimte en het water omgaan, een dagelijkse realiteit die onderdeel van ons DNA is geworden. Ze zijn hierdoor dé ambassadeurs voor ons eigen werelderfgoed. Dat is het uitgangspunt geworden van deze campagne.

Bekijk alle promotiefilmpjes.

Werelderfgoed is er op gericht om bewaard te blijven voor de volgende generaties. Unieke plekken waar de wereld trots op is. En niet voor niets: het UNESCO werelderfgoed in Nederland vertelt het bijzondere verhaal over Nederland.

“Nederlanders reizen de wereld af naar bekende plekken, maar realiseren zich niet hoe uniek het werelderfgoed is dat ze thuis ook kunnen bekijken. Je hoeft niet ver te reizen.” zegt Boris van der Ham, voorzitter van Stichting Werelderfgoed in Nederland.

www.werelderfgoed.nl