Nederland Waterland in 9 verhaallijnen

Nederland als metropool met districten

Kaart met overzicht verhaallijnen Holland WaterlandOp 4 oktober 2016 is UNESCO werelderfgoed De Beemster opgenomen in één van de negen verhaallijnen Nederland Waterland. Dit is een onderdeel van HollandCity van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Vanuit het HollandCity concept positioneert NBTC Nederland als metropool met verschillende aantrekkelijke districten. Voor internationale bezoekers zijn de afstanden in Nederland heel klein. Ze beseffen alleen vaak nog niet dat ze snel en eenvoudig andere interessante steden en regio’s kunnen bezoeken. Door Nederland als een grote stad te presenteren, maken we dit bekend en brengen we toeristen op nieuwe ideeën die hun beleving van Nederland completer en rijker maken.

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en internationaal aansprekend. NBTC, wil samen met Zeeland, Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Friesland, Noord-Holland en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed ‘Nederland Waterland’ internationaal op de kaart zetten.

Water bepaalt het gezicht van Nederland

Water is karakteristiek voor Nederland. Bijna een derde van Nederland ligt onder de zeespiegel en het risico op overstromingen is groot. Nederlanders kozen er eeuwen geleden al voor om de strijd met het water aan te gaan. Het is meer dan een kwestie van overleven in ons waterland: wij passen ons aan en zoeken proactief manieren om het water buiten te houden. Dit heeft geleid tot de aanleg van innovatieve waterwerken, dijken, polders en dammen en uitgebreide kennis van watermanagement. De inrichting van ons land is grotendeels door het water bepaald. Ook in de bouw van onze steden is de actieve omgang met het water terug te vinden, in de vorm van grachten, kanalen en bruggen.

Bron: NBTC
10/11/2016