Beleef De Beemster

Beleef De Beemster start in het Bezoekerscentrum Beemster. Het kan op veel manieren: wandelen, op de fiets of met de auto. Zoek na afloop van je trip een lekker terras of restaurant en maak kennis met streekproducten. Wil je iets over De Beemster weten of zoek je iets, ga dan eerst naar het Bezoekerscentrum Beemster waar de vrijwilligers je graag helpen.

Bezoekerscentrum Beemster

Foto Bezoekerscentrum BeemsterDaar vind je alle informatie over UNESCO werelderfgoed De Beemster en  de geschiedenis van De Beemster. Hier zijn het  Agrarisch Museum Westerhem, VVV Beemster, de Beemster Erfgoedkamer en het voorhuis met een prachtige stijlkamer. In de klassiek ingerichte boerentuin is een boomgaard met diverse oude rassen hoogstamfruit en een brongasinstallatie zoals die vroeger op veel plekken in de Beemster aanwezig was. Tegenover het Bezoekerscentrum ligt museum Betje Wolff. Beleef De Beemster start hier.

VVV  / Touristinformation

foto Stijlkamer in Bezoekerscentrum BeemsterDe VVV verkoopt onder andere  fiets- en wandelroutes, ansichtkaarten, bekers, boeken, vlaggen en wimpels maar ook handgemaakte  Beemster zeepjes, mooie hand- en theedoeken met exclusief design, VVV-cadeaubonnen en Werelderfgoed-postzegels. 
 Download hier een route of neem een kijkje in onze winkel.

Foto brongasinstallatie bij het Bezoekerscentrum BeemsterDe vrijwilligers geven je graag  informatie over: museumbezoek, de Keyserkerk, fiets- en wandeltochten, bedrijfsbezoeken en waar  je streekproducten kunt kopen.  Bij het Bezoekerscentrum Beemster kun je een korte film over De Beemster bekijken.
(Foto’s: Bezoekerscentrum Beemster, stijlkamer en brongasinstallatie)

Beleef De Beemster tijdens de Beemster Experience

Bij De Beemster Experience beleef je  hoe water veranderde in land en hoe dat land zich heeft ontwikkeld. Met deze multimediale rondvlucht over de droogmakerij krijg je een goede indruk van De Beemster door de eeuwen heen. Oude en nieuwe beelden laten de ontwikkeling van het gebied zien. 
Toegangsprijs: € 1,50 per persoon, kinderen tot 16 jaar € 1,00. Kijk voor openingstijden onderaan de pagina. Voor groepen en rondleidingen buiten de openingstijden kun je een afspraak maken.

Wil je een uitstapje in De Beemster organiseren, dan hebben we nuttige tips voor je. Zo organiseren wij ook lezingen en zijn er gidsen die met een bustocht door De Beemster meegaan.  

Hier is het Bezoekerscentrum en neem een kijkje in de omgeving.